Gevelrestauratie

Home 9 Gevelrestauratie

Gevelrestauratie

De gevel is het visitekaartje van je woning en speelt tegelijkertijd een belangrijke rol bij het beschermen van het huis. Of het nu gaat om afbrokkelende stenen, beschadigd voegwerk, of simpelweg een verouderd uiterlijk, met een gevelrestauratie in Groningen, Drenthe of Friesland zorg je ervoor dat je gevel er weer als nieuw uitziet en verhoog je de waarde van je huis. Bovendien zijn wij ook gespecialiseerd in het restaureren van gemeentelijke monumenten.

Gevelvoegers: specialist in gevelrestauratie in Groningen, Drenthe en Friesland

Ben je op zoek naar een professioneel bedrijf voor gevelrestauratie in Groningen, Friesland of Drenthe? Wij hebben al jarenlange ervaring met gevelrestauraties in het noorden van Nederland. Gevels gaan over het algemeen lang mee, maar ze kunnen flink worden aangetast door weersinvloeden en slijtage. 

Gevelvoegers herstelt het oude karakter van je woning en zorgt tegelijkertijd voor een vernieuwde bescherming. Daarnaast hebben wij ervaring met het restaureren van monumenten en zijn we bekend met subsidies voor rijksmonumenten en karakteristieke objecten.

Wanneer is het tijd voor een gevelrestauratie?

Maar wanneer is het tijd voor een gevelrestauratie? Het is belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de conditie van je gevel. Er kunnen verschillende aanwijzingen zijn dat een restauratie van een pand of monument noodzakelijk is, zoals zichtbare schade en een verouderde uitstraling.

Zichtbare schade

Wanneer je te maken hebt met scheuren, afbrokkelend metselwerk, loszittend voegwerk, verzakkingen en andere zichtbare tekenen van schade aan je gevel, is het verstandig om de gevel te laten vernieuwen. Bovendien zorgt schade voor een minder aantrekkelijke uitstraling.

Verouderde uitstraling

Is de uitstraling van je woning verouderd? Of heb je last van veel slijtage? Een restauratie kan de uitstraling van je woning of monument aanzienlijk verbeteren. De gevel ziet er weer nieuw uit en het authentieke karakter wordt hersteld. Bovendien kan een gerestaureerde gevel de waarde van je huis flink verhogen.

Vraag een uitgebreid inspectierapport aan

Benieuwd naar de kosten? Het is mogelijk om een gratis prijsindicatie te krijgen. Echter, wij raden onze klanten aan om een inspectierapport aan te vragen. In dit rapport krijg je een duidelijk inzicht over de staat van je voegwerk en of dit vervangen moet worden of niet. We onderbouwen alles aan de hand van foto’s en geven je een passend advies. Bovendien bepaal je helemaal zelf of je ons advies opvolgt of toch liever met een andere partij in zee gaat.

Veelgestelde vragen over gevelrestauratie Noord-Nederland

Waar is Gevelvoegers actief?

Wij zijn actief in Groningen, Drenthe en Friesland.

Wanneer moet ik mijn gevel laten restaureren?

Er zijn verschillende momenten waarop je je gevel kunt laten restaureren, bijvoorbeeld wanneer er scheuren zijn ontstaan of wanneer de uitstraling flink is verouderd.

Hoe lang duurt een gevelrestauratie?

Hoe lang een gevelrestauratie duurt hangt af van verschillende factoren zoals de omvang van het project en de staat van de bestaande gevel. Kleine gevelrestauraties kunnen vaak binnen enkele dagen worden voltooid. Grotere gevelrestauratieprojecten kunnen meer tijd in beslag nemen.

Heeft Gevelvoegers ervaring met aardbevingsschade?

Ja, wij hebben ervaring met aardbevingsschade en kunnen eventuele scheuren of voegwerk herstellen.

Kan ik subsidie krijgen voor gevelrestauratie?

Er zijn subsidies beschikbaar voor het restaureren van historische gebouwen, monumenten en panden met culturele waarde. De voorwaarden voor deze subsidies kunnen variëren, daarom is het belangrijk om je goed te laten informeren door de gemeente. Wij hebben daarnaast ook kennis van subsidies. Je kunt dus ook met je vragen bij ons terecht.